شروع کار وبلاگ مامان نرگس شروع کار وبلاگ مامان نرگس ، تا این لحظه: 12 سال و 6 ماه و 6 روز سن داره
گل دخترم شیوا گل دخترم شیوا ، تا این لحظه: 23 سال و 8 ماه و 10 روز سن داره
گل پسرم آرمان گل پسرم آرمان ، تا این لحظه: 20 سال و 9 ماه و 4 روز سن داره

مجلـہ اینترنتۓ گذرۓ בر آسمان ڪوבڪۓ

آنچه تازه مادران باید بدانند

1392/11/14 1:21
نویسنده : مامی جون نرگس
739 بازدید
اشتراک گذاری

لی لی کردن از کلید‌های طلایی تکامل کودک ۴ تا ۶ ساله است

 

ساسان ساکت در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در پاسخ به پرسش شهروندان در مشاوره سلامت در ادامه مطلب کلید‌های طلایی رشد کودکان اظهار داشت: کودک 4 ساله باید بتواند بدون کمک دیگران لباس بپوشد.

فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان گفت: در 4 سالگی باید تمام صحبت‌های کودک برای اطرافیان خود مفهوم باشد و حداقل 3 شیء را بشناسد و 4 رنگ را تشخیص دهد؛ همچنین بتواند حداقل 2 ثانیه بر روی یک پا بایستد که این اولین مرحله تعادلی و لی لی کردن است.

ساکت افزود: کودک 5 ساله باید بتواند بدون کمک والدین و البته با نظارت آنها فرآیند مسواک زدن را انجام دهد و اگر دو خط برای او رسم کنیم بتواند خط بلند‌تر را تشخیص دهد.

متخصص بیماری‌های کودکان و نوجوانان تصریح کرد: کودک 5 ساله باید بتواند + از روی شکلش نقاشی کند؛ همچنین حداقل 4 ثانیه روی یک پای خود بایستد.

وی افزود: توانایی شیرین کردن چای و انجام مراحلی چون شکر ریختن، قاشق در دست گرفتن و هم زدن چای از جمله مواردی است که یک کودک 6 ساله باید بتواند انجام دهد.

فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان گفت افزود: کودک 6 ساله باید بتواند حداقل 5 شیء را بشمارد و از 1 تا 5 را شمرده و تشخیص دهد؛ همچنین حداقل 2 متضاد مثل چاق و لاغر یا کوتاه و بلند را نام ببرد.

متخصص بیماری‌های کودکان و نوزادان خاطرنشان کرد: کودک 6 ساله باید حداقل 6 ثانیه روی یک پا بایستد و اگر هرکدام از اعمال فوق را کودکان نتوانند در محدوده سنی خود تشخیص دهند به عنوان نقص تکامل کودک محسوب شده و باید به پزشک مراجعه کنند.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

آموزش ۳ بازی برای کنترل خشم کودکان

 

علیرضا جعفری در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس اظهار داشت: برای درمان و کنترل خشم کودکان به ویژه سنین پیش دبستانی راههایی وجود دارد که اولیاء مدرسه با انجام آن می‌توانند کمک زیادی به کودکان خشمگین کنند.

بازی بادکنک‌های خشم

وی گفت: بازی‌ای به نام «بادکنک‌های خشم» وجود دارد که هدف آن کنترل خشم کودکان تکانشی است. در این بازی به بچه‌ها آموزش می‌دهیم تا از طریق حفظ آرامش و کنترل تنفس و خشم خود آرامش پیدا کنند.

وی افزود: بچه‌ها در هنگام خشم، بادکنکی را باد می‌کنند و بعد از پر شدن در آن را محکم نگه می‌دارند، سپس با جسم نوک‌تیزی آن را می‌ترکانند.

این متخصص بهداشت روان ادامه داد: برای این کار باید از بادکنک‌های ضخیم استفاده کرد تا هنگام ترکیدن صدای بیشتری ایجاد کند. وقتی بادکنک‌ می‌ترکد بچه‌ها می‌ترسند و خودشان را عقب می‌کشند در این هنگام می‌توان به آنها آموزش داد که این کار می‌تواند خطرناک باشد و تکه‌های آن به سر و صورت دیگران پرتاب شود یا کسی از صدای مهیب آن بترسد.

جعفری گفت: ‌بعد از این مرحله از کودک می‌خواهیم تا چند نفس عمیق بکشد . سپس چند بادکنک دیگر به او می‌دهیم و از او می‌خواهیم آنها را باد کند و هوای درون بادکنک را به آرامی خارج سازد طوری که کسی نترسد و خطری متوجه کسی نشود.

وی افزود: بعد از این مراحل به کودک آموزش می‌دهیم که وقتی خشمگین می‌شود به آرامی نفس بکشد و با ذکر صلوات و کلماتی مانند استغفار بر خشم خود فائق آید و تصمیم مناسبی بگیرد. این بازی ساده اما معجزه‌آسا است.

بازی پاره پاره کردن روزنامه

این متخصص آموزش و پرورش کودکان پیش‌دبستانی از بازی «پاره پاره کردن روزنامه» به عنوان راهی جهت کنترل خشم کودکان دبستانی نام برد.

وی اظهار داشت: در بازی «پاره پاره کردن روزنامه» معلم از بچه‌هایی که پرخاشگر هستند و زبان عشقشان لمسی است می‌خواهد تا ابتدا دست راستشان را بالا برده و تعهد دهند که بعد از اتمام بازی تمام کاغذ‌پاره‌ها را جمع می‌کنند. سپس چندین روزنامه باطله به آنها می‌دهد و از آنها می‌خواهد تا به شیوه‌ای که خودش آموزش می‌دهد روزنامه‌ها را تکه تکه کنند، آنها را به هوا بریزند و با صدای بلند هورا و فریاد بکشند.

این متخصص علوم تربیتی ادامه داد: دو سه دقیقه بعد، بچه‌ها دچار تغییرات هیجانی می‌شوند که تأثیر آن در کنترل خشم و پرخاشگری آنها موثر است.

وی افزود: بچه‌ها باید در انتهای بازی کاغذهای باطله را جمع ‌کنند. این بازی موجب ارتباط موثر دانش‌آموزان با معلم می‌شود و احساس صمیمیت را بین آنها بیشتر می‌کند که این بازی ارتباط بین فردی دانش آموزان را با معلم برای حل مشکلات فردی و خانوادگی تقویت می‌کند.

بازی لاک‌پشت ماورا

این متخصص بهداشت روان از بازی «لاک‌پشت ماورا» به عنوان سومین بازی در کنترل خشم دانش‌آموزان پیش‌دبستانی یاد کرد.

وی گفت: این بازی نیز برای بچه‌هایی که زود خشمگین می‌شوند و تکانشی عمل می‌کنند موثر است.

وی افزود: اساس این روش «قصه‌درمانی» است. به کودک می گوییم بچه لاک‌پشتی در گذشته زندگی می‌کرده که مانند تو بوده و زود عصبانی می‌شده است. روزی پدر‌بزرگش او را صدا می‌زند و الگوهایی به او یاد می‌دهد. سپس به انجام مراحل درمان می پردازیم. مرحله اول این است که وقتی کودک عصبانی می‌شود با همان حالت صحنه را ترک کند و بعد که از جمع خارج شد مقداری فکر کند که باید آرام شود و خود را کنترل کند.

وی ادامه داد: در مرحله دوم چند نفس عمیق بکشد و در مرحله بعد به او آموزش می‌دهیم که دستش را روی شکمش بگذارد، 3 ثانیه نفسش را حبس کند و سپس با سه شماره هوای درون ریه هایش را خارج کند. در مرحله چهارم فکر کند که در آن صحنه چه کاری می‌توانسته انجام دهد.

مرحله پنجم به بازگشت کودک در جمع و گروه مربوط می‌شود. این بازی نیز در کنترل خشم و پرخاشگری کودکان تکانشی بسیار موثر است.

وی خاطر نشان کرد: زبان عشق کودکان متفاوت است و به 5 نوع دیداری،‌ شنیداری، لمسی(حسی)،‌ ایثار و وقت گذاشتن تقسیم شود که والدین و اولیاء مدرسه باید آنها را بشناسند

 

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (0)