شروع کار وبلاگ مامان نرگس شروع کار وبلاگ مامان نرگس ، تا این لحظه: 12 سال و 4 ماه و 16 روز سن داره
گل دخترم شیوا گل دخترم شیوا ، تا این لحظه: 23 سال و 6 ماه و 20 روز سن داره
گل پسرم آرمان گل پسرم آرمان ، تا این لحظه: 20 سال و 7 ماه و 14 روز سن داره

مجلـہ اینترنتۓ گذرۓ בر آسمان ڪوבڪۓ

آموزش دستشویی رفتن به کودکان (1)

1392/2/22 10:52
نویسنده : مامی جون نرگس
649 بازدید
اشتراک گذاری

 

اگر اصول آموزش صحیح را بدانید برای خود و کودکتان بهتر است و با مشکلات کمتری می توانید بالاخره به او یاد بدهید دستشویی برود. برخی از این اصول را در ادامه مطلب برایتان نوشته ایم.
 

 






برترین ها: یکی از دشوارترین و طاقت فرساترین دوران تربیت کودک برای والدین است که به او یاد بدهند داخل توالت دستشویی کند و بتوانند او را از پوشک بگیرند.

برخی از کودکان خیلی زود این مساله را یاد می گیرند اما برخی از آنها ماه ها طول می کشد تا متوجه شوند نباید گوشه و کنار خانه دستشویی کنند. به طور کلی، اگر بخواهید از سنین پایین تر به کودک آموزش بدهید تا دستشویی برود، زمان بیشتری باید صرف کنید.



اگر اصول آموزش صحیح را بدانید برای خود و کودکتان بهتر است و با مشکلات کمتری می توانید بالاخره به او یاد بدهید دستشویی برود. برخی از این اصول را در ادامه مطلب برایتان نوشته ایم.

بررسی آمادگی کودک و خودتان

وقتی کودک یک ساله می شود دیگر می تواند تشخیص دهد چه زمانی دستشویی دارد. برخی از کودکان از 18 ماهگی آمادگی آموزش دستشویی را دارند. اما برخی از آنها تا سه سالگی آمادگی این کار را ندارند. بیشتر والدین این آموزش را هنگامی که کودک دوسال و نیم دارد آغاز می کنند.

از آنجا که بازه زمانی آمادگی کودکان با یگدیگر بسیار گسترده است باید به علایمی که نشان دهنده آمادگی کودک هستند توجه کنید: آیا می تواند از دستورالعمل های ساده پیروی کند؟ آیا می تواند راه برود یا بنشییند؟ آیا می تواند شلوار خود را پایین و سپس بالا بکشد؟ اگر کودک آمادگی های ابتدایی را ندارد، سعی کنید تا حد امکان او را مجبور به انجام این کار نکنید. این اجبار برای روحیه کودک خوب نیست.

بعلاوه، از همه کودکان نباید انتظار مشابهی داشت. اصولا پسرها کندتر از دخترها دستشویی می کنند. یا فرزندان دوم یا سوم خانواده خیلی سریع تر از فرزندان اول یاد می گیرند که خودشان دستشویی بروند.

توجه به زمان های حساس

لحظه هایی که در طول رشد کودک برایتان مهم هستند را ثبت کنید. همچنین به مشکلاتی که کودک با آنها مواجه می شود نیز توجه کنید. اگر کودک در دوره آموزش توالت رفتن با تغییر و تحول های جدی همچون خواهر یا برادر دار شدن، رفتن به مهدکودک یا پرستار داشتن روبه رو می شود باید دست از آموزش بردارید و اجازه دهید تا کودک به شرایط جدید کمی عادت کند و سپس برنامه های خود را از سر بگیرید.

هنگامی که وقت یا حوصله کافی ندارید و تحت فشارهای روحی  و استرس قرار دارید نیازی نیست آموزش را شروع کنید. ابتدا روحیه خود را درست کنید و بعد از چند ماه با انرژی و حوصله بیشتر خود را برای تکرار هر روزه آموزش ها آماده کنید.

وسط تغییر دکوراسیون خانه، تعویض شغل یا برای بار دوم باردار بودن و داشتن تهوع های بارداری زمان های مناسبی برای آموزش دستشویی رفتن به کودک نیستند. بهتر است چند هفته یا چند ماه صبر کنید تا اوضاع آرام شود.



تهیه وسایل لازم

یکی از مهم ترین وسایل موردنیاز برای آموزش دستشویی رفتن کودکان، خریدن توالتی به اندازه کودک است. برای این منظور توالت های فرنگی کوچک و پلاستیکی متنوعی در بازار وجود دارند. آغاز یادگیری دستشویی در جایی غیر از پوشک، باید با توالت کوچک شروع شود تا کودک احساس راحتی داشته باشد. کودکان از صدای سیفون توالت می ترسند و این توالت های پلاستیکی دیگر این صدای وحشتناک را ندارند.

پیش از این که خرید بروید، مشخص کنید بهترین توالت برای کودک شما باید چگونه باشد و هنگام انتخاب از کودک خود نیز کمک بگیرید. وقتی این توالت را خانه آوردید، نام کودک را روی آن بنویسید تا جرات بازی با آن را پیدا کند.

اگر توالتی برای پسربچه خود می خرید، مدل هایی انتخاب کنید که محافظ ادرار ندارد یا حداقل قابل جابه جایی است. این محافظ می تواند به بدن پسربچه ها آسیب برساند و علاقه و شجاعت آنها برای دستشویی کردن روی توالت شخصی خود را از دست بدهند. 

اگر می خواهید به کودک نشستن روی توالت فرنگی واقعی را آموزش دهید، باید برای او چهارپایه ای تهیه کنید که با راحتی بالا و پایین برود. البته حواستان باشد که چهارپایه محکم و مقاوم است و خطری برای کودک ندارد.

ایجاد یک روال عادی

باید دستشویی رفتن را به عادت همیشگی زندگی کودک خود تبدیل کنید. برای این منظور، هر روز صبح پس از صبحانه – حتی وقتی دستشویی ندارد – او را با لباس روی توالت فرنگی خودش بنشانید. این کار باعث می شود تا کودک به این روال عادت و همیشه این کار را تکرار کند. اگر بیرون از خانه می روید نیز توالت پلاستیکی کودک را همراه خود ببرید و این کار را در هر جا که هستید ادامه دهید.

وقتی این مساله به روال عادی زندگی کودک تبدیل شد، شلوار او را در بیاورید و روی توالت بنشانید. این کار را تا زمانی تکرار کنید که کودک به این مساله کاملا عادت و آن را حس کند. در این مرحله، به کودک یادآوری کنید این کاری است که مامان و بابا هم هر روز انجام می دهند. به کودک یاد دهید برای دستشویی کردن باید شلوار و شورت خود را در بیاورد.

اگر نشستن روی توالت باعث ناراحتی فرزند شما می شود خیلی او را مجبور به این کار نکنید. مخصوصا اگر از این کار می ترسد به زور او را به نشستن مجبور نکنید. بهتر است چند هفته آموزش را کنار بگذارید و سپس دوباره شروع کنید. اگر کودک از همان ابتدا خیلی راحت روی توالت نشست بدانید که خیلی سریع هم یاد می گیرد که دستشویی اش را بگوید و خودش توالت برود.

شفاف سازی برای کودک

کودکان از راه تقلید خیلی چیزها را می آموزند. توالت رفتن هم از این قاعده مستثنا نیست. اگر کودک شما را در حال دستشویی کردن ببیند این مساله را خیلی بهتر درک می کند. اگر فرزند شما پسر است آموزش توالت به این روش برای او آسان تر است تا یاد بگیرد که در دستشویی بنشید. بعدها که بزرگ شد می تواند با تقلید از پدر یا برادر بزرگ تر خود، ایستاده ادرار کند.

هنگامی که برای کودک خود این مساله را شفاف سازی کردید، خوب است به او بگویید چگونه متوجه می شوید که وقت دستشویی رفتن است. سپس برایش توضیح دهید چگونه از توالت استفاده می کنید و به او اجازه دهید تا همه مطالبی که گفته اید را ببیند. در آخر به او یاد بدهید چگونه خود را بشوید و با دستمال خشک کند. سیفون توالت را بزند و در انتها دست هایش را با صابون بشوید.

این نوع آموزش را چندین بار تکرار کنید و همزمان با انجام هر مرحله برای او توضیح دهید چه کاری انجام می دهید تا کودک بیاموزد که باید چه کارهایی در دستشویی انجام دهد.
پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (0)